חניה בשטח ליד בנינים משותפים

שאלה:

החנתי את רכבי היום בכביש כניסה לאזור חניה שנמצא בין בנינים, הרחוב מסומן אדום לבן אולם ניתן להחנות שם רכבים נכנס אחד המתגוררים שם וטען כי הדיירים מקפידים על מקום החניה. שאלתי אם המקום אינו מסומן ששייך לאיזה בנין ואין מספר ועוד אדום לבן בלי טאבו איזה זכות יש לדיירים בסביבה עליו ? מה הגדרים בענינים האלו ?
תודה מראש

תשובה:

שלום וברכה,

חניות שסמוכות לבניינים והשטח הוא שטח ציבורי ולא שטח פרטי של הבניין, החנייה שייכת לכל בני רשות הרבים ואין חזקה לתושבי המקום על החניות. ולכן כל חנייה שלא רשומה בטאבו כשטח משותף לבניין מותר לכל אחד לחנות, ואם החניות פרטיות לבעלי הבניין הם יכולים לעכב על זרים שלא יחנו שם.

בהצלחה.