איך אני יודע שהדת היהודית היא האמת?

שאלה:

שלום,
בטח שאלו את השאלה הזאת מיליארדי פעמים במרוצת השנים, אשאל שוב פעם –
איך אני יכול לדעת שהיהדות והתורה היא אמת?
הרי מספיק להכנס ליוטיוב לראות ערוצים של מטיפים נוצרים שהם עושים הרצאות מטורפות (מבחינת כמות האנשים, ההפקה, איך שזה נראה וכו') וכך גם באיסלאם ובעוד דברים.
אז איך אפשר לדעת שדווקא היהדות היא האמת?
אז את כל ההוכחות השכליות מכל הסוגים אפשר להפריך, שהרי אם באמת הייתה הוכחה חד משמעית כולם היו מאמינים בצדקת היהדות.
אז התשובה היא אמונה.
ומה זה אמונה – סוג של רגש תודעתי מסויים.
אבל אולי הרגש התודעתי המסויים לא נכון?
הרי כמה יהודים מאמינים יש בעולם? הרי סך הכמות של כל היהודים הוא כ-14 מיליון שזה בערך 0.65 אחוז רק מהנוצרים.

אז אם אסכם:
1. אני הולך לפי היהדות בגלל הרגש התודעתי המסויים.
2. יש למיליארדי אנשים רגש תודעתי אחר.
3. זו יוהרה מטורפת לטעון שאני בוודאות צודק.
אז מה הסעיף ה-4 שבגללו אני יכול להחליט שהרגש התודעתי המסויים שלי הוא הנכון?

תשובה:

שלום וברכה

ראשית אני לא מסכים איתך שהכל אפשר להפריך! אפשר בהחלט להגיע לרמת הוכחות מספקת. זה נכון שבכל הוכחה שהיא ובכל נושא תמיד ניתן להטיל ספק, גם כאשר מדובר ברמת וודאות מספקת… אבל הוכחות ברמת וודאות שמדינות יוצאות עליהן לקרב לחיים ולמוות יש…

אבל מה שהכי חשוב לדעת, זה שגם הנצרות והאיסלאם מודות בפה מלא באמיתת היהדות! כל הדתות האברהמיות מבוססות על התנ"ך, מודות שהתנ"ך אמת והוא ניתן לעם היהודי עם יציאת מצרים ומתן תורה והכל הכל בלי שום ספק, אלא שלטענתם, באיזה שהוא שלב בהיסטוריה בורא עולם כעס עלינו והחליט להעביר את השליחות לען אחר על ידי משיח מיוחד שהוא מצא. הבעיה היא, שהיהדות מבוססת על "לעיני כל ישראל", בעוד שאת הבשורה הזו שהם מדווחים עליה שמע רק איש אחד, יהיה זה מוחמד או ישו שר"י. אף אחד אחר לא! וכאן הבן שואל, למה שנקבל את זה?! למה שמישהו יקבל את זה?! האם נטל ההוכחה עלינו שלא היתה כזו נבואה מיסתורית, או על מבשר הנבואה?!

לכן, אדרבה, אם אתה בא מצד הדתות האחרות, אין בכלל דיון, הן מודות אמיתות הדת היהודית, ולכן לא לחינם עיקר העיסוק שלנו כנגד הכפירה היא כנגד האתיאיזם המודרני שכופר בכל ולא כנגד דתות שבעצם לא מכחישות אותנו…

וכנגד האתיאיזם יש הרבה מה לומר, והרבה נכתב, ולאחרונה הייתי שותף בסיוע לעריכת הספר הנפלא מלכודת האמת מאת הרב קושניר, תחפש אותו ברשת, זה ספר שלדעתי מומלץ לכל אדם מתעניין.

בהצלחה

הצטרף לדיון

3 תגובות

  1. כתבת: "אז את כל ההוכחות השכליות מכל הסוגים אפשר להפריך, שהרי אם באמת הייתה הוכחה חד משמעית כולם היו מאמינים בצדקת היהדות."
    זה לא מדוייק, היהדות היא האמת.
    אבל אתה שואל טוב, אם כך איך המוסלמים והנוצרים מאמינים בשטויות שלהם? קודם כל, היהדות היא לא דת מיסיונרית, אין לנו עניין לגייר גויים, להפך, עושים להם חיים קשים כדי לוודא שהם מתגיירים באמת לשם שמיים ולא בשביל דברים אחרים, בעוד שבנצרות ובאיסלאם יש מיסיונריות עד כדי כך שהם רצחו אנשים שלא היו מוכנים לקבל את הדת שלהם, מכאן כנראה מגיע ההבדל הגדול במספרים כמו שציינת.
    דבר שני והיותר חשוב, היהדות היא לא דת כמו הנצרות והאיסלאם, היא הרבה יותר מחייבת ומגבילה, לדעתי הרוב המוחלט של החילונים היום במדינת ישראל נשארים חילונים כי כבד להם כל התורה והמצוות, לכן קוראים לזה "עול תורה ומצוות" כי זה ממש עול, בניגוד לגויים שאצלם זה הרבה יותר קל, אתה יכול לעשות מה שבא לך כמעט רק תאמין באללה או ביש"ו והכל בסדר, יש לך גן עדן פחות או יותר.
    ולמה זה קורה? כי יש תאוות לאנשים ולא לכל אחד מתאים שיגידו לו מה לעשות על כל צעד ושעל בלשון המעטה. והיהדות מצד שני מתנגשת הרבה מאוד עם התאוות של הבן אדם, נמצא שרוב בני האדם לא יסכימו לקבל את היהדות כאמת כי היא מאוד מחייבת ומגבילה, הם יעדיפו לעקם את המוח שלהם ולהמציא תירוצים העיקר לא להאמין כדי לא להתחייב בכל המצוות שביהדות, כמו שנאמר האמת כבדה לכן נושאיה מועטים.
    כמו שיש אנשים שמעשנים ויודעים שזה רעל אבל משכנעים את עצמם שזה בריא ויש אנשים מבוגרים מאוד שמעשנים והכל בסדר איתם העיקר לא להתנתק מהתאוות.
    אם בן אדם יהיה אמיתי עם עצמו וחופשי מהתאוות (כבוד, נשים וכו') הוא יבין לבד מה האמת, הבעיה היא שרוב האנשים נגועים ולדעתי בדור הזה צריך ממש זכות אבות כדי לחזור בתשובה שלמה, כי זה כמעט בלתי מובן בשכל ובלתי אפשרי אם לא זה.

  2. קיימות תגליות חדשות:
    1]בפרסום של: הרב אורן עברון.[oren evron].
    בין היתר תגליות חדשות ומרשימות יותר מתגליות עבר,
    בנושא "דילוגי אותיות בתורה". של: הפרופסור אליהו ריפס.
    בדגש על כך שהן:
    חדשות ומרשימות יותר מתגליות עבר בתחום הזה.
    כי כן כבר היו תגליות כאלו בעבר,
    והן היו במדרגת חשיבות/מרשימות/חריגות סטטיסטית נמוכה יותר.
    א]תגלית: "קוד הבריאה".
    קוד מתמטי עצום בפסוק הראשון בתורה.
    ב]תגלית: "הצופן התנכ"י".
    ממצא על בסיס פירוש רש"י לתורה,
    המוכיח בצורה מוחלטת ואובייקטיבית,
    שקיימים צפנים, חריגים ביותר סטטיסטית, בתורת ישראל.
    ג]קיימות עוד תגליות בתחום הזה.
    2]בפרסום של: נצחון השכל.[Rational Victory].
    השפה העברית[אותיות].[הרב נדב סופי].
    א]תגלית: התאמה מיוחדת בגרף עוצמת התדרים,
    בין השמות של הניקוד והטעמים בשפה-העברית,
    לצורות שלהם לפי השפה-העברית.
    3]קיימים עוד תחומים של תגליות ועדויות לאמיתות התורה והמצוות.
    וברור לחלוטין שהתחום של תגליות ועדויות לאמיתות התורה והמצוות
    יכול להיות מפותח, מסודר, ומוסבר הרבה יותר,
    בייחס למה שזכינו לקבל עד כה.