צאצאי שפחות לאה ורחל

שאלה:

שלום.
בפרשה מסופר שרחל ולאה נתנו את השפחות שלהן ליעקוב שמהן יביאו בנים, מה עם עניין יהדותם של אותם אלה שנולדו מהשפחות (האם הן היו יהודיות?)

תשובה:

שלום רב,

ומדוע אינך שואל על צאצאי רבקה? (בתה של אשתו של בתואל) או צאצאי רחל ולאה (בנות אשתו של לבן)? שהרי גם הן לא ממקור יהודי, ובכל זאת הן מארבעת האמהות של האומה. יתרה מזו, אברהם אבינו ע"ה מייסד האומה, כיצד התגייר? הרי ההלכה קובעת שגט שהתגייר בינו לבין עצמו, ולא בפני שלשה אינו גר, אז כיצד הוא נעשה יהודי?! התשובה היא פשוטה, היהדות עם הכללים שאתה מכיר ומתכוון אליהם זה חל רק מרגע מתן תורה, לפני כן, אברהם אבינו ושאר האמהות וכו' שקיבלו על עצמם את מלכותו של בורא עולם זה מהות היהדות וכך גם בלהה וזילפה.