ידיים רטובות בנטילת ידיים שחרית

שאלה:

שלום וברכה,
רציתי לשאול אם בבוקר אני רוחץ ידיים עם סבון אחר השירותים, ואח"כ רוצה ליטול ידיים שחרית, האם צריך לנגב היטב את הידיים או שמותר ליטול גם אם הם רטובות?
ראיתי פעם שכתוב שגם אם הם רטובות, מכיוון שאני שופך בפעם אחת רוב רביעית, אז זה מבטל את הרטיובת של הידיים.
השאלה שלי מה הדין?
וב', מה זה רוב רביעית, איך אני יודע שזה רוב רביעית או פחות?

יישר כח מראש.

תשובה:

החשש הוא שהמים שעל הידים נטמאות מהידים, ואז גם המים הבאים עליהם טמאים, ועל זה אמרו שאם אתה נוטל ברביעית מים [ואתה עושה את זה… רביעית לשיטת הגר"ח נאה היא 86 מ"ל ולשיטת החזון איש 150 מ"ל], יש בכח כמות מים זאת כדי לטהר את הידים גם אם הן היו רטובות.

מקורות:

ראה עוד כאן בענין זה.