לתרומות לחץ כאן

ג'חנון בתנור בשרי

שאלה:

שלום וברכה
בשבת אני מחמם בתנור בשרי- ג'חנון פרווה בתוך תבנית אלומיניום סגורה
הבנתי שלא ניתן לאוכלו ביחד עם גבינה אך לאחר הארוחה אני לא בשרי
השאלה שלי היא- הרי אכלתי את הג'חנון עם מזלג וסכין בשרי, איך יתכן שאני לא בשרי לאחר הארוחה?
או אולי עדיף לאכול את הג'חנון עם סכו"ם פרווה?

תודה

תשובה:

אין לחמם את הג'חנון בשבת בתוך התנור, כפי שהארכנו לבאר כאן.

שימוש בכלי בשריים נקיים אינו עושה אותך לבשרי ככל שהמאכל פרווה.

אדם שאוכל נניח תפוח אדמה או אורז בכלי בשרי, אינו צריך להמתין לאחר אכילתו לפני שאוכל גבינה.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. תודה על המענה.
    התנור הוא מסוג סאוטר, ובשבת הוא פועל במצב שבת, כלומר עובד 100 מעלות תמיד, ללא טרמוסטט. (כך שניתן לפותחו ולסוגרו בשבת)
    הגחנון אפוי לפני שבת ואני רק מחמם
    מדוע אין לחמם בתנור?
    רק משום מחזי?
    תודה

  2. כן, ולכן יש שהצריכו לשים בפנים טסי מתכת. ואם הכפתורים לא מכוסים יש בזה איסור חזרה בכל מקרה, משום שאינו גרוף וקטום.

  3. כל איסור מחזי הוא דווקא כשמכניס לתנור,אבל אם הכניס את המאכל לפני כניסת השבת אין בעיה של מחזי בזמן הוצאת המאכל.
    כמובן,נושא גזרת שהייה זה עניין אחר..

השאר תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

שאלות שנצפות עכשיו:

מאמרים אחרונים

מדריכים הלכתיים

הכנו עבורכם
דבר תורה לשבת!

מחפשים כל שבוע איזה דבר תורה להגיד בשבת?

מעכשיו תקבלו כל שבוע דבר תורה ואת כל השאלות הכי מעניינות אליכם למייל