הכשרת כלי צליה של כבד

שאלה:

כלים המיוחדים לצליית כבד, האם צריך להכשיר אותם קודם הצליה הבאה?

תשובה:

יש ללבן את הרשת / השיפוד באש אחרי הצלייה כדי שיהיו ראויים לשימשו הבא.

מקורות:

ראה שו"ע ורמ"א סי' עו סעי' ד ובפרי מגדים שם שדן אם מספיק ליבון קל או צריך ליבון חמור עד שיאדימו.וראה דרכי תשובה שם ס"ק לח שחילק בין השיפוד שמחמת הדוחק בולע יותר וצריך ליבון, לבין הרשת שזה לא מונח עליה בדוחק [אא"כ זו רשת שנסגרת על הכבד בלחץ] שהיא לא צריכה הכשרה, וכן מנהג בני ספרד שכאשר הרשת לא בלחץ על הבשר אלא רק תחתיו היא לא טעונה הכשרה, רק השיפוד המזלג שמשתמשים בהם.