שמיטה

שאלה:

אני מתארח אצל הורים שלי ויש שם דברים של היתר מכירה ויש דברים שנקנה מנכרי הם לא יודעים מה כל דבר האם אני יכול לאכול שם בשבת.
מדובר על עלים ירוקים מלפפון עגבניות בצל בטטה תפוח אדמה

תשובה:

היום יום ראשון. אז היום ניתן להסביר להורים שכיון שאתה מקפיד לא לאכול מהיתר מכירה, יש לשים לב מה קונים והיכן קונים כדי שתוכל לאכול שם. לגבי עלים ירוקים יש גם בעיה של חרקים, אינני יודע אם יש בכלל מגידול מיוחד בהיתר מכירה.

בהצלחה