שינוי בשליחות

שאלה:

מה הדין אחד שלח שליח לקנות והוא דווקא עשה הפוך ממה שחשב שבעה"ב
רוצה והמשלח הסכים למה שעשה האם נקרא שליח אפי' אמדו להיפך

תשובה:

שלום וברכה,

הפרטים בשאלה לא מספיק ברורים. אבל יש הלכה ששליח שנשלח לקנות חיטים וקנה שעורים, והשליח הרוויח כסף הרווח למשלח, ואם הפסיד ההפסד לשליח, משלום שלתקוני שלחתיך ולא לעיוותי. מבואר שיש לו שם שליח אם היה רווחים למרות ששינה, וכ"ש אם המשלח ראה והסכים שהשליחות קיימת.

בהצלחה.

מקורות:

שו"ע סימן קפג סעיף ה.

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. לקצות (סק"ה) היות ושינה ממה ששלחוהו, הרי אין כאן שליחות כלל, ומעות הלואה הן בידו, וחייב אפילו באחריות אונסין, כדין כל לוה תודה על מקור הדברים זה מה שרציתי