צפייה בטלוויזיה – כיבוד הורים

שאלה:

שלום רב.
אני חוזר בתשובה ב"ה ומזה זמן רב שאיני צופה בטלוויזיה מהסיבות הידועות.
אבי הזמין אותי לצפות עימו בבית הורי באחד ממשחקי הכדורגל של המונדיאל, והשבתי לו שאיני מעוניין מפני שאני לא נוהג לעשות זאת, אך נראה שזה מעט ציער אותו.
האם נהגתי נכון? האם עלי בכל זאת לצפות עימו?
תודה מראש.

תשובה:

שלום וברכה

נהגת בסדר גמור, זה מאוד חשוב לגדור את עצמך בדבר הזה, אחרת, הפעם זה כדורגל ופעם הבאה זה כבר סרט מאוד חשוב וכו'… בסופו של דבר הצער הקטן הזה מנע צער גדול בעתיד, משום שכאשר אתה נראה בעיני כמזגזג, הוא פחות יבין אותך בפעם הבאה כאשר תמנע מכך.

ברכה והצלחה בהמשך הדרך הטובה!

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. תודה רבה על התשובה והמפורטת!
    אציין כי להורים שלי ברורים הגבולות והם עושים מאמצים גדולים להתאים את עצמם לנו ולילדינו בכל פעם שנפגשים, לרוב אין הצעות שהן חורגות מגבולות התוכן המותר, וזה מקרה חד פעמי. לכן אין חשש לשינוי.
    אך בוודאי אם הדבר הוא בעייתי בפני עצמו אין עניין לשנות.

  2. גם "בחיי הקודמים" עוד לפני שזכיתי לשמור תורה ומצוות, מאז ומתמיד שנאתי כדורגל.
    מבלי קשר למכשיר המשחית שנקרא טלויזיה, אני לא מבין מה אנשים בכלל מוצאים בכדורגל.