פנייה לבית משפט

שאלה:

שלום וברכה,
רכשנו רכב יקר בעלות של כמה מאות שקלים. מאז הרכישה התגלו תקלות רבות ברכב שדורשות כל פעם טיפול במוסך. האם מותר במקרה כזה לתבוע את החברה בבית משפט? תודה רבה!

תשובה:

שלום וברכה,

מותר לתבוע חברה של רכב בבית משפט, מאחר וברור לכל שהחברה לא יסכימו לדון בבית דין.

בהצלחה.

מקורות:

בשו"ע סימן כו ס"ב מבואר שאם יודע בחברו שלא יבוא לבית דין עליו לתובעו בבית דין ובית דין יזמנו אותו, ואם לא יופיע בית דין יתירו לפנות לערכאות. וכתב בכסף הקדשים שאם ידוע לכל שלא יגיע אין צריך לתובעו תחילה בבית דין ומותר לפנות מיד לערכאות. ולכן תביעה נגד אדם שאינו שומר תו"מ יש לתובעו בבית תחילה, אבל תביעה נגד חברה גדולה שאינה בבעלות של אנשים שומרי תו"מ ודאי וודאי שלא יגיעו לדון בבית דין, ומותר לתובעו בערכאות.