נטל ידים בלי ברכה ונמלך לאכול יותר מכביצה

שאלה:

נטלתי ידיים בלא ברכה כי התכוונתי לאכול פחות מכביצה אבל אחרי שהתחלתי לאכול רציתי לאכול יותר מכביצה. האם צריך ליטול ידיים שוב עם ברכה?

תשובה:

למעשה הברכה אינה מעכבת, וכיון שנטלת כדין יצאת ידי חובת הנטילה ועכשיו אין מה ליטול שוב בברכה [יש כאן סוג של ספק ברכות כי הנטילה ללא ברכה היא מחמת הספק שמא יש חיוב נטילה גם בפחות מכביצה, כך שלצד הזה היתה זו נטילה של מצוה ואין צורך ליטול שוב].

מקורות:

על עיקר דין זה ראה סי' קנח סעי' ב.