מוקצה/בורר בשבת

שאלה:

שלום רב,
1.האם מותר להרים פסולת ממסננת שבכיור לפח (האם נחשב מוקצה או בורר?)

2.שאלה נוספת אם מתוך אכילה שמרתי קליפות גרעינים או גרעינים של פרי בידי (לא הנחתי על השולחן),אני יכולה לזרוק מיידית לפח (כי זה כבר ביד שלי) או שעליי לקחת ליד שלי גם אוכל ולא רק פסולת (שלא יהיה מוקצה)כדי שאוכל לקום איתם ולהשליך לפח?
תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

1. אין בזה חשש של בורר, כיון שהסינון של המסננת הוא פסולת מפסולת ואין כאן תיקון, לגבי דין מוקצה זה תלוי בגדרי גרף של רעי, כלומר אם זה מפריע ונותן תחושת ליכלוך מותר לפנות לאשפה.

2. מותר לשים מיד באשפה.