להלשין לעירייה

שאלה:

שלום וברכה
רציתי לשאול מה הדין אחד שפתח חנות במקום שמפריע לי אבל לכאו' עפ"י תורה אין לי יכולת לתבוע ע"כ
האם אני יכול לפנות לעירייה ולשאול למה לא מטפלים בדברים בכגון דא
אבל לא לומר יותר מזה כלום
ואחד שכבר עשה זאת מה הדין

תשובה:

שלום וברכה,

אסור לפנות לעירייה אלא יש לפנות לבית דין. וכ"ש שאם לפי הלכה אין תביעה נגדו שאסור לפנות לעירייה, ויש בדבר משום איסור גזל – שגוזל ממנו מה שמגיע לו על פי דין. וכן יש בדבר משום איסור מוסר.

בהצלחה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. ומה הדין באופן שעפ"י דין אסור לו לפתוח פתח לחצרות כי הם שפ"פ והתקנה כאן ברורה גם עפ"י תורה שאסור לו לפתוח פתח ואדם זה פרץ את פתח החנות לכיון השפ"פ שכאמור אסור לו
    רק אני לא גר באותו מתחם
    ואדם זה רוצה לפתוח את החנות עוד יום יומיים ואם אתעכב הוא יפתח ואהיה בבעיה לעצור אותו
    האם מצד עביד אינש דיניה לנפשיה במקום פסידא מותר למסור
    ובפרט אני רואה שהוא גונב את המתחם שלידי שפותח פתח ועושה שביל ומעבר