ידעו ישראל שאין ממש בעבודה זרה

שאלה:

שלום לכם

רציתי לשאול אתכם אם פעם כשהיה יצר הרע של עבודה זרה כשהייתי מתפלל לעבודה זרה התפילה הייתה מתקבלת מיד איך זה מסתדר עם מה שאמרו חז"ל שידעו עם ישראל שאין ממש בעבודה זרה?(יש פה סתירה)

תשובה:

אין ממש בעבודה זרה כי גם מה שכביול ניתן להשיג דרך כוחות הטומאה הכל מאיתו יתברך, אין שום כח חוץ ממנו ואין שום משמעות לשום דבר חוץ ממנו. אלא שכך גזרה חכמתו שגם כוחות טומאה יהיה בעולם בשביל לתת מצב של בחירה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. איפה המקור לכך שמי שמתפלל לע"ז נענה מיד? הרי מובא שישראל שבאים להתפלל בבית המקדש לא תמיד נענים מיד, אך כשגויים שבאים להתפלל בבית המקדש ייענו כדי שאם לא, יאמרו "כמו שבאלילים אין ממש גם בו אין ממש". ז"א שפשוט להם שאין בע"ז ממש.?

  2. לאו דוקא נענים מיד, הרעיון הוא שלא נכון לומר שעבודה זרה לא מועילה כלום לעובדיה, יש כוחות טומאה, אם לא היה בכך כלום לא היה לזה יצר הרע, אלא שאעפ"כ אסור להשתמש בהם.