גוי שרוצה ללכת לבית דין

שאלה:

שלום,
גוי שרוצה להתדיין עם יהודי פלוני דווקא בבית דין, האם הדבר מותר?
תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה,

מותר לגוי להתדיין בבית דין, ולא רק שמותר אלא חובה על בעל דין יהודי לדון עם הגוי דווקא בבית דין של ישראל ולא בערכאות של גויים. כמבואר במדרש "ומנין אתה למד שישראל ועכו"ם שיש להם עסק זה עם זה שאסור לישראל לומר לעכו"ם לך עמי לערכאות שלכם ושהוא עובר בלאו שנאמר לא עשה כן לכל גוי ומשפטים בל ידעום הללויה".

בהצלחה.

מקורות:

מדרש תנחומא (ורשא) פרשת שופטים אות א.