השפעת צמצום כספי על האשה

שאלה:

זכור לי שחז”ל אומרים משהו על איך מחסור בכסף משפיע על האשה. לא זכור לי הלשון המדויק או המקור לבדיקה חוזרת. האם הרבנים החשובים יכולים להפנות אותי?

תשובה:

גמרא בבא מציעא דף נט עמוד א

"אמר רב יהודה: לעולם יהא אדם זהיר בתבואה בתוך ביתו, שאין מריבה מצויה בתוך ביתו של אדם אלא על עסקי תבואה, שנאמר השם גבולך שלום חלב חטים ישביעך. אמר רב פפא: היינו דאמרי אינשי: כמשלם שערי מכדא נקיש ואתי תגרא בביתא".

בהצלחה.