טבילת גביע חד פעמי

שאלה:

האם כוס חד פעמי דמוי כסף מצריך טבילה

תשובה:

שלום וברכה

אם משתמשים פעם אחת אין צורך בטבילה, אם רוחצים ושומרים לשימושים נוספים וזה תוצרת חו"ל, יש לטבול בלא ברכה.

חודש טוב ושבת שלום.

הצטרף לדיון

5 תגובות

  1. כמדומני שכל הגביעים החד פעמיים דמויי כסף עשויים מסגסוגת חומרים פלסטיים ולכן אינם טעונים טבילה גם אם מייחד לשימוש רב פעמי.
    ומאידך,אם אכן מדובר בגביע חד פעמי עשוי אלומיניום או כל מתכת אחרת, לפי הרב עובדיה כן צריך להטביל (ללא ברכה) גם אם משתמש בה פעם אחת וזורקה לאחר השימוש,כיוון שזה שנעשה בה שימוש יחיד לא מפקיע ממנה תורת כלי!