ביטוי אותיות נכון בק"ש בתפילה ובשמו"ת

שאלה:

שלום וברכה
רציתי לשאול האם וכמה צריך להקפיד על הביטוי של האות א' שלא תשמע כ – ה' וכן להפך, והאם זה יכול לעכב, בק"ש בתפילה ובשנים מקרא ואחד תרגום

תשובה:

בשו"ע בסימן סב נאמר: קרא ולא דקדק באותיותיה יצא. ובודאי זה נכון למה שאנחנו רגילים שלא להקפיד עליו באופן הדיבור הרגיל שלנו. לכן, להקפיד זה טוב, אבל זה לא מעכב ולא להציק לעצמך ולא להכנס לסוג של חרדה שהופכת את המצב הזה כבר למשהו מעיק או כפייתי חלילה. זה נכון בודאי לגבי תפילה ושנים מקרא, אל זה נכון אפילו לגבי קריאת שמע, ששם יש חובת קריאה של כל מילה ממש, לכן, להשתדל באופן נורמלי כן אבל בלי לחץ.

שבת שלום.