תשלום דמי נסיעות לעובד שנסע בחינם

שאלה:

שלום עליכם
אני מנהל חנות קטנה
משלם לעובדת החזר לפי נסיעותיה בתחבורה הציבורית.
באחד הימים השבוע מכשיר הרב קו באוטובוס לא עבד והנהג הסיע את הנוסעים ללא תיקוף, בידיעתו ובהנחיתו.
האם עליי לשלם לה החזר נסיעות על נסיעה זו?

תשובה:

שלום וברכה,

מעביד שהתחייב לשלם החזר נסיעות לעובד, סוברים הפוסקים שמותר לעובד לקחת את הדמי נסיעות לעצמו וללכת ברגל, או להגיע בטרמפ' בחינם. וכן הדין אם מכשיר התיקוף לא פעל, המעביד צריך לשלם עבור הנסיעה והעובד זכאי בכסף לעצמו.

בהצלחה.

מקורות:

תשלום נסיעות לעובד הוא חלק ממשכורתו, ולכן גם אם נסע בטרמפ' או הלך ברגל יכול לקחת את הכסף לעצמו – ראה עלון המשפט גיליון מספר 29.