ציצית לשמה

שאלה:

שלום וברכה , רציתי לשאול כמה פעמים צריך להגיד "לשם מצוות ציצית" במהלך הזמן שבין הטלת הציציות בבגד ועד סוף עשיית הצציות , ומתי צריך לומר את המשפט הזה?

תשובה:

מספיק לומר פעם אחת לפני תליית חוטים הראשונים בחור הראשון, אלא שאם אתה מפסיק ופונה לעיסוקיך ואחר כך חוזר שוב, תאמר שוב [בדיעבד גם בזה ניתן להכשיר משום "כל העושה על דעת ראשונה הוא עושה", אבל כאן ודאי ראוי לומר שוב].