נטל ידיים שחרית ושכח לברך

שאלה:

לכבוד הרב,

בבוקר מי שהתעורר נטל ידיים ושכח לברך, האם מותר יהיה ליטול בהמשך שוב ולברך?

תודה

תשובה:

שלום וברכה

אין טעם בנטילה נוספת אלא אם כן טינף ידיו, וזו עצה טובה להכנס שוב לשירותים לפני התפילה ואז יוכל ליטול ולברך. אם זה לא אפשרי, מנהג בני אשכנז שיכול לברך על סדר התפילה, יחד עם שאר ברכות השחר, אולם בקהילות הספרדים נראה שנהגו להחמיר בזה. כמובן שאחרי שחרית אי אפשר לברך ברכה זו שכל ענינה ברכה על הנקיות לתפילה.

מקורות:

ראה ביאור הלכה תחילת סימן ד.