היסטרוסקופיה אבחנתית בימי טהרה

שאלה:

Bonjour
J’ai subie une Hysteroscopie diagnostique j’ai demandé au medecin si j’ai saigné il a repondu que non
Que dois je faire ?
Pour info je suis juste quelques jour après le Mikvé
Par avance merci pour votre réponse

תשובה:

כדאי לברר מה היה עובי המכשיר, בדרך כלל מדובר במשהו דק מאוד 3 מ"מ, בעובי דק כזה אם אין דם את עדיין טהורה.

ראה נשמת אברהם חלק ב’ סי' קצד סעי' ד בשם הגרש”ז אוירבך והגרי"י נויבירט זצ”ל. לדעתם של יש להתיר עד עובי של 19 מ"מ [במקרה שלא ראתה דם]. וראה שם עוד בהרחבה על שיטות הפוסקים אם דין אין פתיחת הקבר בלא דם הוא רק כשהפתיחה היא מבפנים – על ידי הפלה], או גם בפתיחה יזומה מבחוץ על ידי רופא.