הגברת זרם בגרמא בשבת

שאלה:

בס"ד
חודש טוב ומבורך!
בחדר שלי יש שעון שנדלק בו אור כשמחשיך, ועוצמת האור גדלה / קטנה בהתאם למידת החושך.
השעון עומד בחדר ואיני נוגעת בו בשבת כמובן.
השאלה היא, אם ההורים שאינם שומרי מצוות רחמנא ליצלן, הדליקו אור במסדרון, ואני צריכה להכנס לחדר שלי בליל שבת וכדי להכנס אני פותחת את דלת החדר ונכנס האור במסדרון וכתוצאה מכך שמתי לב שעוצמת התאורה בשעון השתנתה מעט, האם זה מותר לכתחילה?
תודה מראש!

תשובה:

אני מניח שמדובר בהגברת זרם ולא במעגל חשמלי שונה, וכיון שזה פסיק רישא דלא ניחא ליה [בודאי הנמכת האור היא בגדר לא ניחא ליה], המיקל בכך יש לו על מה לסמוך.

מקורות:

הרחבנו בענין זה בשאלה דומה כאן.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. "בודאי הנמכת האור היא בגדר לא ניחא ליה".
    ומה לגבי הגברת האור, בעת סגירת דלת החדר לאחר הכניסה לתוך החדר?
    האם צריך להימנע מסגירת הדלת במשך השבת, כל עוד האור דולק במסדרון?
    תודה.