ברירת פסולת הצפה מעל המאכל בשבת

שאלה:

בשבת.
יהודי נכה שתזונתו הקבועה משקה תזונה נוזלית שמכיל הרבה שמן זית, ואת מינון השמן זית הזה הוא צריך לקבוע בעצמו,
כך שלפעמים קיים מצב של עודף שמן, ולפעמים קיים מצב של חוסר שמן, ואז הוא מתקן את הטעויות במינון השמן ורק אחר כך שותה מהמשקה,
מעוניין [בשבת] לשפוך עודף שמן מבקבוק משקה פתוח 1 [שמכיל יותר שמן מהרגיל. ומכיל גם משקה שאינו שמן.], לתוך בקבוק משקה פתוח 2 [שמכיל פחות שמן מהרגיל. ומכיל גם מהמשקה שאינו שמן.].
1] אם אכן יקיים כך אז הוא יצטרך מיד לשתות מהמשקה הפתוח ה-2 [שלתוכו העביר את השמן], כדי שלא יחשב שברר/הפריד שמן-פסולת מתוך אוכל-משקה?
2] האם כאשר מעביר שמן מבקבוק לבקבוק, קיים עניין להיזהר להשאיר לפחות מעט שמן בבקבוק משקה הפתוח ה1 [שבו קיים העודף שמן לפני שמתחיל להעביר את השמן]?
3] האם כאשר מעביר שמן, קיים עניין להיזהר להעביר גם לפחות מעט משקה עם השמן שמעביר מהבקבוק הפתוח ה1 לתוך הבקבוק הפתוח ה2 [שבו קיים המחסור בשמן לפני שמתחיל להעביר את השמן]?
4] אם העודף שמן צף מעל המשקה, ולא לחלוטין מעורבב עם נוזל המשקה, זה עדיין נחשב ברירת/הפרדת פסולת מתוך אוכל?
תודה.

תשובה:

אם השמן העודף צף, והוא שופך רק מהמקום שצף ולא ממה שמעורב בפנים, אין בזה חשש בורר בשבת.

מקורות:

ראה סי' שיט סעי' יד.