בנייה בשטח שפ"פ

שאלה:

שלום וברכה לרבנים החשובים
השטחי ציבור שלנו מוגדרים כשפ"פ
רציתי לשאול יש אחד שבשפ"פ לידי הוא הרס צמחייה ובנה שם משהו רציתי לדבר עם דיין בדיני ממונות ע"כ שאלתי האם אני שלא שייך לשפ"פ זה יש לי זכות תביעה בדיני ממונות שלכאורה היות ולמעשה השטח עומד לכל אחד מהעיר אז בדיני ממונות יש לי זכות תביעה למה הוא הורס את הצמחייה וזה כמו אחד שבונה באמצע הרחוב אני יכול לתבוע אותו בב"ד כי בסוף זה עומד כשטח ציבורי?

תשובה:

שלום וברכה,

שפ"פ הוא שטח פרטי פתוח שבבעלות הדיירים, לפי החוק אסור לדייר לבנות שם לעצמו, ואם רוצה לסגור את השטח עליו להגיש בקשה למינהל. אבל לפי הלכה אתה שגר בבניין אחר אין לך תביעה ממונית נגדו על כך שהרס צמחייה ובנה שם כיון שעשה בתוך שלו נגד החוק, וזה עניין שלו אישית מול הרשויות ולא תביעה שלך. ואין לך זכות לעכב בעדו.

בהצלחה.