אמן על ברכה של ילד שאינו נקי

שאלה:

האם מותר לענות אמן על ברכה של ילד שאינו נקי? (בבקשה להביא מקורות)

תשובה:

אמנם בשו"ת דברי חיים ח"ב סי' ט כתב לעורר לחנך ילד לנקיות, אבל כיון שפשיטא שהחינוך הזה לוקח זמן ובא בגיל מסויים ואין ללחוץ ילדים וחלילה למי שגורם להם חרדות והכל רק בעדינות ולאט לאט ובלי לחץ, ואעפ"כ פשיטא שמחנכים אותם לברך מגיל קטן מאוד, [גם זה בלי לחץ] ופשיטא שמחנכים אותם לומר אמן, ממילא כשם שמותר לברך איתם כל שכן שמותר לענות אחריהם אמן.