הקלדת ספרי קודש

שאלה:

בס"ד
אני מעוניין לייצר מאגר ספרי קודש מוקלדים. (סידורים, בבלי, ירושלמי, ספרי ראשונים, ספרי מוסר ועוד). האם יש איסור להקליד (ולנקד) מתוך ספרים קיימים? למשל אם משהו ההדיר ספר ישן האם מותר להקליד מחדש מתוך הספר שהוציא (כגון גירסאות של תלמוד בבלי, וכן לספר מסילת ישרים יש כמה גירסאות ועוד).
יישר כח

תשובה:

שלום וברכה,

על ספרי יסוד אין זכויות יוצרים. ולכן מותר להעתיק תלמוד בבלי או מסילת ישרים. גם לגירסאות של תלמוד בבלי אין זכויות יוצרים, ולכן אין איסור העתקה בהם.

בהצלחה.

מקורות:

הצטרף לדיון

תגובה 1