האם זה נדר?

שאלה:

שלום וברכה כבוד הרב, מקווה ששלומך טוב

לפני שנה או יותר התקינו אינטרקום בבניין, ואיכשהו החסירו את היוד האחרונה משמי. הייתה לי לפחות סיבה אחת למה לא להקפיד אך ביררתי שזה לא נחשב שינוי השם ואכן זה לא. אומנם כמדומני שאמרתי להורי שיהיו בריאים, בסגנון "שישאירו, נגד עין הרע". אוהב את שמי, ואני לא איזה משוגע שחושב שהוא משיח או משהו, סך הכל שם יפה שתמיד קראו לי כך, גם חוץ מפעם אחת מעולם לא החסרתי את היוד האחרונה כשהצגתי את עצמי וגם בפעם ההיא הזכרתי את השם המלא (היה לי איזה יום שבו חשבתי לא לומר את שמי המלא כדי שלא יחשבו שאני משוגע, אך נראה לי עשו עלי מניפולציה, סיפור שאיני רוצה לדון בו ומהר מאד התעשתתי) האם צריך התרת נדרים לפני החזרת היוד? תודה רבה כבוד הרב

תשובה:

שלום ידידי,

אין שום בעיה ולא צריך שום התרת נדרים, שמחים לראותך שוב באתר, מזמן לא שמענו ממך.

ברכה והצלחה