סידור על הברכיים / רגל על רגל בתפילה / נטילת ידים לאחר שירותים

שאלה:

יש לי מס' שאלות:
1)בזמן תפילה, ברכת המזון וכו'. האם מותר להניח את הסידור על הברכיים?
ווכן האם מותר בזמן התפילה לשבת רגל על רגל?
2)אחרי שמתפנים בשרותים, האם חובה ליטול ידיים אם אני רוצה אח"כ לברך על מאכל או משקה?
תודה מראש

תשובה:

מות לשים סידור על הברכיים, אבל אסור להשען עליו, כמבואר ברמ"א יו"ד סי' רפב סעי' ז. בשעת התפילה אסור לשבת רגל על רגל. כך מבואר בבן איש חי פרשת יתרו סוף הלכה ט'.

אחרי שירותים חובה ליטול ידים [יש מחלוקת אם ממש נטילה או די ברחיצה, ראה מגן אברהם תחילת סי' ז] בלי קשר לאכילה, אלא גם להסרת הטומאה וגם כדי לברך אשר יצר.