לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

סדר נעילת נעליים עם ילדים קטנים

שאלה:

שאני נועלת נעליים לילדים שלי, האם אני צריכה לנעול להם לפי הסדר הנהוג?
מאיזה גיל יש להנחות אותם לנעול קודם ימין ואח"כ שמאל?
תודה מראש

תשובה:

ברגע שהם מבינים כדאי לומר להם הנה אני מנעילה לך קודם נעל ימין, ל דבר שאומרים וזה לא מפריע לילד זה כבר מחנך אותו. ודאי אין לרדוף אחרי הילד שיעשה דוקא כך וכו', אבל מלמדים בנעימות, בואי ננעל נעל ימין…

רוב נחת!

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. גם דרך טובה ללמד ימין שמאל.
    בכל מקרה נראה לי שכוונת השאלה היא על תינוקות שלא מבינים כלל האם המצווה הנ"ל קיימת רק ללובש או גם למלביש כשהתינוק אינו כלל מבין.