נמלים בדבש

שאלה:

מצאתי בצנצנת דבש חדשה נמלים- השתדלתי להוציא את כולם ולאור יום אני רואה שאין עוד נמלים האם יש לחשוש ולזרוק את כל הצנצנת או שמותר להשתמש בה? תודה

תשובה:

אני מניח שהם יהיו רק בחלק העליון של הדבש כי הן קלות ממנו, אם תוכל להוציא את השכבה העליונה ולהשתמש במה שלמטה זה יהיה בסדר לכאורה.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. גם אם יש נמלים בפנים, הם לא נימחו? הרי כל צנצנת דבש מכילה בקרבה חלקי גוף של דבורה. רגליים, כנפיים וכדו’ ואולי אפילו דבורה שלימה. אלא שברגע שהם נימחו שם הם נהפכים לחלק מהדבש ומותרים באכילה. לא כך?

  2. חובה לסנן את הדבש עד כמה שניתן כמבואר בפסוקים בסי' פא, ואם נשארו מעט רגלים מקילים בגלל שהפ כעצמות בעלמא, אבל ודאי אם נשאר חרק בפנים שלם הוא אסור באכילה.