מותר להשתמש לאחר שבת?

שאלה:

שלום כבוד הרב, מי שהשתמש בפלאפון/מחשב/טלוויזיה/
שלט של טלוויזיה בשבת כשהיה "תינוק שנשבה" אז דינו שוגג או מזיד? ואם מזיד/שוגג – מותר להשתמש בהם לאחר שבת?
ומי שהדיח כלים בשבת במזיד/שוגג – מותר לו להשתמש בכלים ובמדיח לאחר שבת?
תודה.

תשובה:

לגבי כלים שנעשה בהם איסור אין כל צד לאסור את השימוש, זה לא רלוונטי.

לגבי כלים שנרחצו באיסור בשבת, האם מותר להשתמש בהם לאחר השבת וליהנות מרחיצתם – אותו אדם עצמו שעבר את האיסור לא ישתמש בהם עתה [שוב רק כאשר יש הנאה עתה מהרחיצה בשבת לא כשבעבר רחץ…] אבל לאחרים מותר להשתמש, יש מתירים מיד להשתמש ויש מצריכים להמתין עד בכדי שיעשו, כלומר שיחלוף הזמן שניתן לרוחצם לאחר השבת, וכך נראה שנקט המשנה ברורה.