להחזיק חפצים ביד בשעת ברכה ותפילה

שאלה:

שלום כבוד הרבנים.

האם זה נכון שאם מישהו לברך את ברכות השחר או ברכות התורה בדרך (באוטובוס, ברכבת, בהליכה, וכו), או אם הוא רוצה להתקדם בתפילה שלו, הוא לא יכול להגיד אותם אם הוא נושא משהו ביד, כמו התיק של תפילין או שקית קניות למשל, כי זה מונע ממנו להתרכז ולהתפלל בכוונה?

תודה מראש.
כל טוב.

תשובה:

לכתחילה ודאי יש להמנע אף שעיקר הלכה זו נאמרה בשמונה עשרה, כבר כתב הפרי מגדים שכך גם בקריאת שמע ופסוקי דזמרה ומן הסתם בכל הברכות, ראה שו"ע סי' צו ומשנה ברורה שם ס"ק א.