ברכת אשר יצר עם קטטר

שאלה:

אחד יש לו “ostomy bag” לנקות ובמשך היום כלו זה מנקה . איזהו זמן יש לו לומר ברכות אשר יצר. ?
אם אדם הולך לנקות באמצעי השינה . יש לו לומר ברכות אשר יצר או לומר ביום בהשכמה ?

תשובה:

שלום רב.

לגבי קטטר הכרעת הפוסקים, שאדם במצב זה מברך ברכת אשר יצר בכל פעם שמחליפים את שקית הניקוז או את הצינור, אז בדרך כלל פעולת המכשיר מופסקת. ומלבד זאת מברך ברכה זו בבוקר בסדר התפילה. אם לא היתה כוונתך לקטטר אלא משהו אחר אשמח אם תסביר.

מקורות:

שו"ת הר צבי ח"א סי' ו, נשמת אברהם ח"א סי' ז סעי' א, שו"ת שבט הלוי ח"ג סי' צד, שו"ת ציץ אליעזר ח"ג סי' א.