תפילין של יד – המיקום

שאלה:

שלום כבוד הרב.
אם הנחתי עד היום תפילין של יד באמצע של השריר כמו דעת הגר״א, ולא בחצי התחתון של השריר כמו הבית יוסף, אני יצאתי ידי חובה?
כך לפני שנים למדתי, מהבר מצווה, וגם כשהתוודעתי לדעת הבית יוסף המשכתי לנהוג כמו הגר״א כי חששתי שהתפילין ירדו מתחת לשריר.
(אני ספרדי)

תשובה:

מי שיש לו יד קטנה והוא חושש שאם ישים בחצי התחתון של הקיבורת זה כבר לא יהיה על המקום התפוח עדיף שיעשה כמו הגר"א כי בכך יוצא בדיעבד גם לדעת הבית יוסף. לכן טוב הורו לך בבר מצוה שהיית קטן, אם היום כבר גדלת והיד שלך מאפשרת לעשות בחצי התחתון בלי חשש, תנסה לעשות כך.

בהצלחה