מעשרות משכר דירה שיש כנגדה משכנתא

שאלה:

מה הדין לספרדי שרוצה להפריש מעשרות

הוא קנה בית בעזרת משכנתא של 3000 שח בחודש והוא משכיר את הדירה ב3000 שח לחודש

האם ממה שהוא מקבל שכירות צריך להפריש מעשרות
האם הוא צריך להפריש

תשובה:

כיון שהקרן אצלו, כלומר יש לו דירה כנגד הכסף ששילם, אי אפשר להגדיר את המשכנתא כהוצאה, אמנם הריבית שעל המשכנתא היא אכן הוצאה. כך שאם נניח מתוך התשלום החודשי 2,500 ש"ח זה תשלום הקרן ו500 ש"ח זה ריבית, הריבית הזו לכאורה נחשבת הוצאה שניתן לנכותה מחישוב ההכנסות.

שפע וברכה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אני הבנתי שמעשרות נותנים מהרווחים
    כאשר הוא יסיים לשלם את כל החוב שיש לו לדירה ואח"כ ימכור אותה אם עדיין ישאר לו רווח
    מהרווח יפריש מעשרות

  2. זה מה שהסברתי, שדמי שכירות הם גם רווח, ואף שהוא משלם כנגדם למשכנתא, אבל הוא קיבל נכס, המשכנתא כנגד עצם הנכס, ודמי השכירות, זה כבר רווח.