חיות מחמד בשבת

שאלה:

שלום.
האם מותר ללטף חיות מחמד בשבת בלי שאני מרימה אותם?
ועוד דבר, שמעתי שמותר לצאת עם כלב שקשור עם רצועה בשבת רק עם אני לא מטלטלת אותו – מושכת אותו , אלא הוא בא מעצמו. האם זה נכון?
אשמח לתשובה, תודה.

תשובה:

שלום וברכה

לדעת רוב הפוסקים אין ללטף חיות מחמד בשבת, ראה כאן ובתגובות, אף שיש שהקלו בזה בזמנינו שהם מיועדים לכך, וכן צידד הגרש”ז אויערבך, כך שראוי להחמיר אבל המיקל יש לו על מי לסמוך.

מותר להשתמש בקולר לכלב בשבת, כיון שאיסור טלטול בעלי חיים הוא רק להרימם מהריצפה, אבל למושכם או לדוחפם אין איסור.

מקורות:

ראה שו"ע סי' שח סעי' לט – מ.