קבלת מחמאות זו גאווה?

שאלה:

כבוד הרב שאלה :
איך מקבלים מחמאות מבלי להתגאות ומצד שני לתת לשני הרגשה טובה ולא להראות מוזר כמו בורח מהכבוד או מהסוג הזה?
השאלה כביכול איך לקבל מחמאות מבלי לפגוע בקדושה ובבין אדם לחבירו.

תשובה:

שלום וברכה

ענווה אין פירושה שאדם לא מכיר בערך מעשיו או בערך כישוריו, אדם שאינו מודע ליכולות שלו אינו עניו אלא אדם שמנותק מהמציאות, הדבר גם יגרום לו לאפס עשייה ולאפס מצב רוח, ענווה פירושה שאדם לא מחזיק טובה לעצמו, כלומר הוא מודע לערך היכולות והמעשים, אבל הוא אינו מחזיק טובה לעצמו, כי הוא מבין שהכל מתנות מה' יתברך, והוא גם יודע שכמה שיעשה הוא עדיין אף פעם לא מושלם ויד=ש לו עוד הרבה לטרוח כדי למלא את תפקידו בשלימות. ממילא, כיון שאדם מודע לערך מעשיו הוא גם יכול בטבעיות לקבל עליהן מחמאות, וחשוב שיקבל וחשוב גם שיחמיא לעצמו כדי לדעת שהוא בדרך הטובה וכדי לדרבן את עצמו הלאה.

שנדע רק טוב.

הצטרף לדיון

3 תגובות

  1. מה הכוונה מודע לערך מעשיו ?

    גם לגבי הקושי שהאדם עובר בכדי להשיג משהו זה כאילו יכול להצליח ויכול לא להצליח. הוא כביכול לוקח סיכון. ואז יש יותר נטיה להרגיש שאם אני מסתכן ממילא אף אחד לא מרחם עליי וזה הסיכון שאני לקחתי כביכול ומימלא כל הכבוד לי על זה כי אחרים לא עשו אני כן. אז איך צריך לנתב את ההרגשה הזאת בצורה נכונה ?