הגעלת כלים

שאלה:

שלום רב, קראתי בספר פניני הלכה שמעיקר הדין כדי להגעיל כלי מספיק שהוא יהיה לא בן יומו, ובמקרא הזה טעם שנפלת לתוך המים, אפילו אם יחזור ויבלע בחזרה לכלי, לא יאסור אותו כי רק טעם משובח שהיה בהתחלה אוסר את הכלי, אפילו שעבר עליו יממה אחר כך. עכשיו יש לי שאלה אם ככה להגעיל סכין ואחר כך חותכים בו דבר חריף האם זה עדיין לא מעורר טעם נפגם שנבלע בחזרה שהיה כבר? תודה

תשובה:

לענין הגעלה לומר ששוב יבלע הכלי טעם משובח ושוב יפלוט אותו כשהוא משובח, לא חששו עד כדי כך בכלי שאינו בן יומו.