אונאה במכירת מזוזות

שאלה:

סופר סת"ם שכותב מזוזות ומוכר לקונה גם בית למזוזה עד כמה מותר לו להעלות את המחיר של החפץ?

תשובה:

שלום וברכה,

סופר שמוכר מזוזות עם בתים, עבור הבתים צריך לדרוש תשלום לפי המקובל בשוק, ולא לייקר את המחיר מעבר למחיר המקובל עבור בתים. במכירת מזוזות התשלום עבור המומחיות של הסופר, המחיר משתנה בין סופר מומחה ודייקן לסופר פשוט, ולכן יש פער גבוה מאוד במחירי מזוזות.

מותר לסופר לתמחר את עצמו כסופר מומחה ולהגביה את המחיר, ובלבד שהמזוזה אכן תהיה ברמת הידור שמצהיר הסופר.

בהצלחה.