בטחון ביכולות של עצמך

שאלה:

שבוע טוב הרב,
בענייני השקפה:
כיצד מאמינים בעצמינו מבלי לסתור את הבורא?

תשובה:

לא הבנתי את השאלה, מה הקשר? אדרבה, תאמין בכך שבורא עולם נתן לך כוחות לפעול ולעשות, והוא מסייע לך ומלווה אותך, ושמח בהצלחתך…

בשורות טובות.

הצטרף לדיון

3 תגובות

  1. מתי שאדם אומר לעצמו שהוא מאמין שיש לו כח , ושהוא כן יכול ושהוא כן יצליח למרות הכל זה נותן מוטיבציה עצמית ומעודד מאוד. אך יש מצב שחיים מהכח הזה מבלי לחשוב על בורא העולם בכלל והאמונה אך ורק באדם עצמו. ויש לעומת זה מצב שהאדם אומר לבורא עולם תעזור לי מבלי להאמין בזה שיש לו את היכולת כי אז הוא כביכול תולה את עצמו רק בבורא. איך לחבר את ההפכים האלה בצורה נכונה?