כלי פלסטיק פרווה שנשפך עליו בשרי חם

שאלה:

שלום לכבוד הרב
קערה מפלסטיק בשימוש פרווה שנשפך עליה מרק מצלחת שמולאה ע"י מצקת רגע לפני כן
האם הפכה לבשרית?
ואם כן מה הדין של כף שערבבו איתה מים רותחים (שנמדדו בכוס ולא ישירות מהקומקום) עם קצת סוכר ומלח?
יישר כח
ושבת שלום

תשובה:

גם אם המרק היה בשרי, אני מבין שזה כבר עירוי מכלי שלישי שיש להקל בו שאינו צריך הגעלה, במיוחד שהשימוש שלך בקערה הוא פרווה ולא חלבי [בחלבי יש לחשוש לשיטת החיי אדם באופן של יד נכוית בו שהחזון איש סבר שלגבי זה אין הבדל בין כלי שני לשלישי].

במקרה השני אני מבין שהכל פרווה רק נעשה בסיר בשרי זה כבר לכתחילה מותר לערבב בכף פרווה בכוס בשרית מאכל פרווה.

השבת קרבה ואני מקצר.