שכר בית דין

שאלה:

שלום,
באחד מבתי דין בארצות הברית כדי שיתעסקו בתיק צריך לשלם 200 דולר כפול שלוש (כלומר לפי מספר דיינים) עבור כל שעה, אז יוצא שאם הדיון ימשך למשך שעתיים הסכום של תשלום יעלה ל1200 דולר. אז השאלה היא האם זה בסדר שדורשים סכום כזה גבוה עבור פעולתם ומה יש לעשות למי שאין לו סכום כזה – לא ללכת לבית דין בכלל (גם כאשר צריך לפסק הלכה)?
תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה,

מי שצריך בית דין אחר ולא רוצה לשלם את הסכום הגדול, באפשרותו לפנות לבית דין אחר, ואם אין בית דין אחר במקומכם, ניתן לערוך דיון דרך זום עם ב"ד מרוחק, אבל צריך שתהיה הסכמת הצדדים לדון דרך זום.

בהצלחה.