קיום צוואה בע"פ, לאחר פטירת האב

שאלה:

האב בחייו (בשנה האחרונה טרם פטירתו) הזהיר את בניו בעל פה, שלא יקחו סוג משרה מסויימת, והזהירם שלא יעבדו ולא ישרתו בסוג משרה זו ויתרחקו מסוג משרה זו כמו מאש !!
האם לאחר פטירת האב מותר לבנים לשמש בסוג משרה זו ?
(מובן שמדובר בסוג משרה שמותרת ע"פ דין, אלא האב הזהירם מטעמי השקפה).

והאם יש הבדל בסוגי משרות לעניין זה, כגון: הבדל בין משרה רגילה לבין משרה שיש בה שררה על ציבור כדוגמת הנהגה רבנות וכדו'

בנוסף אשאל אם האב הזהיר וציווה רק לשניים מבניו האם חל אזהרתו גם לשאר בניו.

נ.ב. השאלה באה בעקבות מעשה שהיה שהאב הזהיר את בניו שלא לקחת משרת רבנות והנהגה, וחלק מהציבור רוצה בהם כמנהיג, לכן שאלה נוספת שבאם אסור להם לעבור על דברי אביהם, האם באופן כזה הציבור גובר ?.

תשובה:

שלום וברכה,

אין חובה לשמוע לאב על מה שמצווה שלא לעבוד במשרה מסוימת, ואם הבן חושב שזה טוב ומועיל עבורו אין האב יכול לאסור עליו את זה. ולכן מותר לכם לעבוד באותה משרה שהאב התנגד לה.

בהצלחה.

מקורות:

ראה בשו"ע סו"ס רמ ובפת"ש שם.