עוזרת גויה לנקיון – ייחוד

שאלה:

היי
שלום לרב
אני גר לבד בבית דיי גדול.. מותר לי להעזר בחברת ניקיון ששולחת גויות בלבד? העזרה ללא בישול או עיסוק במזון. מצד שני שניסיתי יהודיה שעבדה בניקיון הייתה שואלת שאלות ומדברת הרבה והיה כבר לא צנוע… אני אישית מעדיף גויה שלא מדברת עברית וכך פחות שדברים יצאו מהבית שלי… הדבר מותר?

תשובה:

זה מותר רק עד כמה שנזהרים מאיסור יחוד. כלומר אם אתה גר לבד וממילא אין סיכוי שמישהו יכנס בהפתעה לבית כשאתם שניכם שם, אסור לך להיות איתה בבית [בין אם היא יהודיה בין אם היא גויה]! לא משנה אם אתם מדברים או לא. ולכן ההמלצה שלי להביא גבר שמנקה ולא אשה, שלא תצטרך לצאת מהבית כאשר היא עושה את עבודתה.

ברכה והצלחה