חיוב לשלם נדרים ונדבות שהבטיח האב לפני פטירתו

שאלה:

האב התחייב בהוראת קבע תרומות לכל מיני קרנות יתומים וכדו' לאחד מקופות הצדקה,
האם לאחר פטירתו היתומים מחוייבים לדאוג שהבנק ימשיך לכבד את הוראת הקבע, או מותר להם לבטל את הוראת הקבע ?

תשובה:

שלום וברכה,

אבא שנדר לצדקה אין בניו מחויבים לקיים את נדרו, וכמו שביאר בביאור הגר"א במתים חופשי, פירוש שהמצווה הוא לאב ולא ליורשים. וביאר הקצות שאמירה לגבוה כמסירה להדיוט דווקא בהקדש ולא בממון עניים, וכיון שהעניים לא זכו בצדקה אין הבנים חייבים לתת. ולכן הבנים יכולים לבטל את ההוראת קבע של אביהם.

בהצלחה.

מקורות:

ראה שו"ע חו"מ סו"ס רנב ובקצות בנו"כ שם.