ביטול גמ"ח, האם אפשרי?

שאלה:

א. חשבתי לפתוח גמ"ח מסויים, וקניתי בכמה עשרות שקלים חפץ שאותו אני ישאיל לאנשים בגמ"ח. בפועל לא היה כזה ביקוש [אולי לא פירסמתי במקומות הנכונים] האם מותר לי "לסגור" את הגמ"ח. האם אני צריך לתת את שווי מה שקניתי לגמ"ח לצדקה?
ב. כנ"ל חתן אחרי החתונה שלו לקחת 2-3 עניבות חתנים ועשה מהם גמ"ח להשאלת עניבות לחתנים. עם הזמן כמובן שהאופנה השתנתה…וגם קשה לו לפרסם את הגמ"ח וכד', האם שרי לזרוק את העניבות וגמרנו… או שצריך לתת תמורתם לצדקה?

תשובה:

שלום וברכה

במקרה הראשון הייתי נותן את החפץ לצדקה, כלומר לגמ"ח קיים, או לגמ"ח שמפעיל כמה וכמה מוצרים יחד ואז לא אכפת להם שגם זה יהיה שם.

במקרה השני, אם חד משמעי חתנים כבר לא יקחו את זה – אפשר לזרוק. אם אולי יקחו, אפשר לתת לגמ"ח בגדים.

הצטרף לדיון

6 תגובות

  1. א. לגבי שאלה א' – זה חפץ שאין כ"כ למי למסור אותו – מה לעשות
    ב. עניבה אחת כבר נעלמה עם השנים, וגם שאר העניבות צריך לחפש היטב למצוא אחריהם….. האם ניתן לכתחילה לתת תמורה לצדקה [כמה לשום, כפי שווי של עניבה חדשה? או כפי שווי של עניבה ישנה?]

  2. א. זה "מלכודת עכברים"…למי אני אתן את זה?
    ב. אני רוצה לצאת ידי כל חובה – לתת סכום כנגד זה וודאי בסדר? עדיף לעניים או לצרכי רבים? [אפשר ממעשר? העניבות במקור לא ממעשר] לשום כיד שניה?

  3. א. לא זוכר האם זה נקנה מכספי צדקה – הגיוני שלא… אז עדיף לתת לצרכי רבים [כמו יד שרה, עזר מציון וכד'?]
    2. לא הקדשתי לצדקה, אלא הקדשתי לגמ"ח, האם כנ"ל עדיף צרכי רבים [כי זה יותר דומה למטרה של גמ"ח וזה פחות שינוי יעוד]?