רכישה ברשת דרך לינק של מדינה אחרת

שאלה:

יש חברות שמוכרות באינטרנט את אותו מוצר באתר שמיועד לארץ (בעברית) ואתר שמיועד לטורקיה (בטורקית), שם המחירים זולים בהרבה. המוצר הוא אותו מוצר ואין הבדל ביניהם, והוא מוצר וירטואלי שניתן להורדה ברשת (כך שאין עלויות שינוע, משלוח, מכס וכו'). האם יש בעיה הלכתית לקנות דרך האתר הזול יותר שמיועד לטורקיה?
(מדובר בקישור רגיל, לא צריך לעקוף איזה חסימה או משהו כזה)

תשובה:

שלום וברכה,

אין שום מניעה הלכתית לרכוש דרך האתר בטורקית.

בהצלחה.

מקורות:

לא היה תנאי שישראלי ישלם כך וטורקי ישלם כך. אלא באתר בעברית גובים מחיר גבוה בגלל שסבורים שבארץ יכולים לגבות יותר, וכל שלא היה תנאי אין מניעה לרכוש דרך האתר של טורקיה.