קללה של שיכור

שאלה:

בן ישיבה שתה הרבה יין ונכנס לגדר של שיכור – אמנם לא הגיע לשכרותו של לוט – וקילל חבירו שיתקשה למצוא שידוך. האם יש מקום לומר שהמקלל לא היה שפוי בדעתו ולכן לא צריך המקולל לחשוש מהקללה, או שצריך לנקוט בצעדים הידועים של קבלת ברכות מצדיק, להרבות בתפילה או לעשות פעולה קטנה נגדית כמבואר בגמ'.

תשובה:

ברור שאין צורך להתייחס כלל וכלל.

שיזכה במהרה למצוא את זיווגו הטוב והנכון ולהקים בית שמח ומאיר בעם ישראל.