קבלת מלגת לימודים עבור שנה שעברה

שאלה:

ב"ה
שלום רב,
לפני כחצי שנה (תשפ"ב) למדתי במוסד אקדמי מסויים, אשר הציע למי שעונה על תנאים מסויימים מלגה חד פעמית. מאחר ועמדתי בדרישות, קיבלתי תשובה שאני זכאי למלגה. בהמשך התברר שהמלגה תינתן בשנת הלימודים הבאה (תשפ"ג), כאשר אני כבר סיימתי את לימודיי באותו מקום. האם מבחינה הלכתית אני רשאי לקבל את המלגה? או שמא בגלל שאיני לומד שם יותר, אז אין זה מן הדין שאקבל את המלגה על אף שעמדתי בתנאים? (יש לציין, שהמלגה ניתנת על התנאים שהיו, למספר אנשים אשר הם מקבלים את המלגה. מה שהתעדכן זה מועד הקבלה). תודה רבה!

תשובה:

שלום וברכה,

מותר לך לקבל את המלגה גם בשנת לימודים תשפ"ג.

בהצלחה.

מקורות:

אתה הגשת את הבקשה בשנת תשפ"ב והם זיכו אותך ולא התנו שמיועד למי שלומד בשנת תשפ"ג, ולכן יש לפרש את המלגה כמימון על שנת לימודים הקודמת. ומותר לך לקבל את המלגה.